Nelson Interchange

Nelson, Lancashire

Nelson Interchange has been conceived as a truly seamless public transport building, linking both rail and bus modes via a simple building.

 A fully glazed concourse provides ample space for users to access both the bus stands and the rail station via a new bridge and ramp, constructed as part of the works. The interchange provides 10 stands with additional provision for coach arrival and reception.
A new internal ticket office and tourist information centre has been created, as well as public toilets and staff administration and unique accommodation. The building is a significant feature in the townscape and serves as a particularly dramatic boundary to the existing context when illuminated in the evenings.

Studio 103  |  Royal Mills  |  Redhill Street  |  Manchester

t: 0161 236 5866          e: office@strzarch.co.uk

©2019 by Strzala Architects Ltd.